Små hunderacer

Små hunderacer

I Danmark findes der en række forskellige små hunderacer, som alle har deres unikke kendetegn og personligheder. Disse små hunde er populære som kæledyr på grund af deres lille størrelse, og mange af dem er også gode til at have i lejligheder og mindre hjem. Her er en liste over alle de små hunderacer, der findes i Danmark.

Affenpinscher

Affenpinscher

Affenpinscheren er en lille terrier-lignende hund med en busket, sort pels og en livlig personlighed. Den vejer typisk mellem 3,2 og 4,5 kg og er kendt for at være modig og selvsikker. Læs mere om Affenpinscheren her.

Basenji

Basenji er en lille, elegant hund med en kort, glat pels og en markant halekrøl. Den er kendt for sin intelligens og uafhængige personlighed og vejer typisk mellem 9 og 11 kg.

Bichon Havanais

Bichon Havanais (Havaneser)

Bichon Havanais, også kendt som Havaneser, er en lille hund med en blød, tæt pels og store, brune øjne. Den er kendt for sin legesyge og kærlige personlighed og vejer typisk mellem 3 og 6 kg. Læs mere om Bichon Havanais (Havaneser) her.

Bolognese

Bolognese er en lille hund med en blød, hvid pels og en kærlig personlighed. Den vejer typisk mellem 2,5 og 4 kg og er kendt for at være en god familiehund.

Cairn Terrier

Cairn Terrier er en lille terrier med en hård, vandafvisende pels og store, opretstående ører. Den vejer typisk mellem 6 og 7 kg og er kendt for sin modige og legesyge personlighed.

Chihuahua

Chihuahua

Chihuahuaen er en lille, livlig hunderace med en kort, glat eller lang pels. Den vejer typisk mellem 1,5 og 3 kg og er kendt for sin modige og beskyttende personlighed. Læs mere om chihuahua her

Chinese Crested

Chinese Crested er en lille hund med en blød, hvid pels og en rynket ansigt. Den vejer typisk mellem 2 og 5 kg og er kendt for sin legesyge og kærlige personlighed.

Coton de Tulear

Bomuldshund

Coton de Tulear er en lille hund med en blød, hvid pels og store, brune øjne. Den vejer typisk mellem 3 og 6 kg og er kendt for sin kærlige og livlige personlighed. Læs mere om coton de tulear her.

Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier er en lille terrier med en hård, vandafvisende pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 8 og 11 kg og er kendt for sin legesyge og modige personlighed.

Fransk Bulldog

Fransk Bulldog

Fransk Bulldog er en lille hund med en kort, tæt pels og store, runde ører. Den vejer typisk mellem 8 og 14 kg og er kendt for sin venlige og kærlige personlighed. Fransk Bulldog er en populær race i Danmark på grund af dens tilpasningsdygtige natur og evne til at trives i både by- og landmiljøer. Læs mere om fransk bulldog her.

Gravhund

Gravhunden, også kendt som Dachshund, er en lille hund med en lang krop og korte ben. Den vejer typisk mellem 3 og 15 kg og er kendt for sin modige og stædige personlighed. Gravhunden er en populær race i Danmark på grund af dens jagtinstinkt og selskabelige natur.

Japanese Chin

Japanese Chin er en lille hund med en blød, silkeagtig pels og en udadvendt personlighed. Den vejer typisk mellem 1,8 og 5,4 kg og er kendt for sin kærlige og legesyge natur.

King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

King Charles Spaniel er en lille hund med lange ører og en blød, tæt pels. Den vejer typisk mellem 4 og 8 kg og er kendt for sin venlige og udadvendte personlighed. Læs mere om king charles spaniel her.

Lhasa Apso

Lhasa apso

Lhasa Apso er en lille hund med en blød, lang pels og store, brune øjne. Den vejer typisk mellem 5 og 8 kg og er kendt for sin intelligens og modige personlighed. Læs mere om Lhasa apso her.

Malteser

Malteser

Malteser er en lille hund med en blød, hvid pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 1,8 og 3 kg og er kendt for sin kærlige og hengivne personlighed. Læs mere om Malteser her.

Mops

Mops

Mopsen er en lille hund med en kort, blød pels og en rynket ansigt. Den vejer typisk mellem 6 og 9 kg og er kendt for sin livlige og kærlige personlighed. Læs mere om Mops her.

Papillon

Papillon

Papillon er en lille hund med store, opretstående ører og en blød, lang pels. Den vejer typisk mellem 1,8 og 5 kg og er kendt for sin intelligens og legesyge personlighed. Læs mere om Papillon her.

Pomeranian

Pomeranian

Pomeranian, også kendt som Dværgspids, er en lille hund med en blød, tæt pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 1,4 og 3 kg og er kendt for sin intelligens og legesyge personlighed. Læs mere om Pomeranian her.

Shih Tzu

Shih Tzu

Shih Tzu er en lille hund med en blød, silkeagtig pels og store, brune øjne. Den vejer typisk mellem 4 og 7 kg og er kendt for sin kærlige og udadvendte personlighed. Læs mere om shih tzu her.

Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog, også kendt som Sheltie, er en lille hund med en lang, silkeagtig pels og en hvid, sort og brun farve. Den vejer typisk mellem 6 og 12 kg og er kendt for sin venlige og intelligente personlighed. Sheltie er også kendt for at være en god hyrdehund og vagthund.

Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier er en lille terrier med en kort, glat pels og store, opretstående ører. Den vejer typisk mellem 11 og 17 kg og er kendt for sin modige og loyale personlighed. Staffordshire Bull Terrier er en populær race i Danmark og er kendt for at være en god familiehund. Læs mere om Staffordshire Bull Terrier her.

Border Terrier 

Border Terrier er en lille terrier med en hård, vandafvisende pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 5 og 7 kg og er kendt for sin modige og selvstændige personlighed. Border Terrier er også kendt for at være en god jagthund og vagthund.

Beagle

Beagle

Beagle er en lille hund med en kort, blød pels og store, brune øjne. Den vejer typisk mellem 9 og 16 kg og er kendt for sin venlige og udadvendte personlighed. Beagle er også kendt for at være en god jagthund og familiehund. Læs mere om beagle her.

Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier er en lille terrier med en hård, vandafvisende pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 8 og 11 kg og er kendt for sin modige og legesyge personlighed.

Whippet

Whippet er en lille hund med en slank, muskuløs krop og en kort, glat pels. Den vejer typisk mellem 11 og 14 kg og er kendt for sin hurtighed og udholdenhed. Whippet er også kendt for at være en god familiehund og selskabshund.

Basset Hound

Basset Hound er en lille hund med en lang, lav krop og store, hængende ører. Den vejer typisk mellem 20 og 29 kg og er kendt for sin legesyge og kærlige personlighed. Basset Hound er også kendt for at være en god familiehund og jagthund.

Shiba Inu

Shiba Inu er en lille hund med en kort, tæt pels og en spids snude. Den vejer typisk mellem 8 og 12 kg og er kendt for sin intelligens og uafhængige personlighed. Shiba Inu er også kendt for at være en god vagthund og selskabshund.

Pudel

Pudlen er en lille hund med en krøllet, tæt pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 4 og 27 kg og er kendt for sin intelligens og elegante personlighed. Pudlen er en alsidig race, som er kendt for at være god til både jagt, agility og som selskabshund.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier er en lille terrier med en blød, lang pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 2 og 3 kg og er kendt for sin modige og selvstændige personlighed. Yorkshire Terrier er også kendt for at være en god familiehund og selskabshund.

Løwchen

Løwchen, også kendt som Petit Lion eller “lille løve,” er en lille hund med en blød, tæt pels og en livlig personlighed. Den vejer typisk mellem 4 og 8 kg og er kendt for sin modige og udadvendte personlighed.

Prazsky Krysarik

Prazsky Krysarik er en lille hund med en kort, blød pels og en livlig personlighed. Den vejer typisk mellem 1,5 og 3,5 kg og er kendt for sin modige og selvstændige personlighed.

Russisk Toy Terrier

Russisk Toy Terrier er en lille terrier med en kort, blød pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 1,5 og 3 kg og er kendt for sin livlige og udadvendte personlighed.

Boston Terrier

Boston Terrier er en lille hund med en kort, tæt pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 4,5 og 11 kg og er kendt for sin livlige og kærlige personlighed. Boston Terrier er også kendt for at være en god familiehund.

Biewer Terrier

Biewer Terrier er en lille terrier med en lang, blød pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 2 og 4 kg og er kendt for sin legesyge og udadvendte personlighed.

Chinese Imperial Dog

Chinese Imperial Dog er en lille hund med en kort, blød pels og en krøllet hale. Den vejer typisk mellem 2 og 4 kg og er kendt for sin hengivne og loyale personlighed.

Cotonese

Cotonese er en lille hund, der er en blanding mellem en Bichon Frise og en Malteser. Den har en blød, hvid pels og store, mørke øjne. Cotonese vejer typisk mellem 2 og 5 kg og er kendt for sin kærlige og udadvendte personlighed.

Italian Greyhound

Italian Greyhound er en lille hund med en slank, muskuløs krop og en kort, glat pels. Den vejer typisk mellem 3,2 og 4,5 kg og er kendt for sin elegance og yndefulde bevægelser.

Pekingese

Pekingese er en lille hund med en blød, lang pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 3,2 og 6,4 kg og er kendt for sin stolte og uafhængige personlighed.

Rat Terrier

Rat Terrier er en lille terrier med en kort, glat pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 3,2 og 6,8 kg og er kendt for sin intelligens og energiske personlighed.

Silky Terrier

Silky Terrier er en lille terrier med en blød, silkeagtig pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 3,2 og 4,5 kg og er kendt for sin modige og udadvendte personlighed.

Toy Fox Terrier

Toy Fox Terrier er en lille terrier med en kort, glat pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 1,4 og 3,2 kg og er kendt for sin modige og udadvendte personlighed.

Toy Poodle

Toy Poodle er en lille hund med en krøllet, tæt pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 2 og 7 kg og er kendt for sin intelligens og elegante personlighed.

Welsh Corgi Pembroke

Welsh Corgi Pembroke er en lille hund med en kort, tyk krop og store, opretstående ører. Den vejer typisk mellem 10 og 14 kg og er kendt for sin modige og intelligente personlighed.

West Highland White Terrier

West Highland White Terrier, også kendt som Westie, er en lille terrier med en kort, hvid pels og store, mørke øjne. Den vejer typisk mellem 6 og 10 kg og er kendt for sin modige og udadvendte personlighed.

Yorkipoo

Yorkipoo er en lille hund, der er en blanding mellem en Yorkshire Terrier og en Pudel. Den har en blød, krøllet pels og store, mørke øjne. Yorkipoo vejer typisk mellem 2 og 5 kg og er kendt for sin kærlige og legesyge personlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *